Zálešák podpísal ročný kontrakt s českým nováčikom z Chomutova

01.06.2012 Celý región

Chomutov 1. júna (TASR) - Jeden z najproduktívnejších hráčov posledných sezón v slovenskej hokejovej extralige Miroslav Zálešák bude pôsobiť v tíme HC Piráti Chomutov. Skúsený 32-ročný útočník sa s nováčikom českej extraligy dohodol na ročnom kontrakte.

Zálešák, ktorý je účastníkom dvoch svetových šampionátov, zamieril na sever Čiech z klubu HC Košice. "K tímu sa hráč pripojí v pondelok na budúci týždeň," potvrdil pre oficiálny klubový portál športový manažér Leo Gudas.

Bronzového medailistu z juniorských majstrovstiev sveta v roku 1999 draftoval tím San Jose Sharks a po štyroch sezónach v nižších zámorských súťažiach debutoval v kanadsko-americkej NHL v marci 2003 proti St. Louis Blues. V najlepšej súťaži sveta stihol odohrať celkovo dvanásť zápasov. Potom prišla výluka a Zálešák sa vrátil do Európy, pričom okrem Skalice pôsobil aj v Litvínove.

Po skončení výluky sa slovenský talent ešte raz vrátil za more, aby sa presadil v NHL. Pri zavedení platových stropov mu vypovedali zmluvu so San Jose a ako voľný hráč podpísal kontrakt s Washingtonom Capitals. V tíme z hlavného mesta však šancu nedostal a na jeseň roku 2005 svoju misiu za morom ukončil. Podpísal vtedy zmluvu so švédskym mužstvom Södertälje, kde strávil kompletný ročník 2005/2006. Šikovný útočník potom obliekal aj dres Třinca.

Najúspešnejšie obdobie prežil Zálešák pred dvoma rokmi, kedy sa v drese Skalice stal najproduktívnejším hráčom celej slovenskej extraligy. Vrátane play-off nazbieral v 72 stretnutiach celkovo 80 kanadských bodov za 36 gólov a 44 asistencií. V uplynulej sezóne sa Zálešákovi rovnako bodovo darilo. V drese Košíc nezbieral v 70 dueloch 59 bodov (22+37) a v produktivite slovenskej najvyššej súťaže mu patrilo 4. miesto.
 

Vyberte región